vineri, 12 ianuarie 2018

Prajitura cu nuca ( Dna Sf.)

Cantitati pentru 1 blat :
6 albusuri se bat bine cu 150 grame zahar, se adauga 4 linguri de nuca macinata si 150 grame de nuca prajita si sfaramata, 2 linguri de faina si arome. Se toarna compozitia in tava tapetata cu faina si ulei ( foaie de copt).
Similar, se mai face inca unul.
Crema: 12 galbenusuri se freaca cu 12 linguri de zahar la bain-marin, Se adauga 2 linguri de cacao, pana se ingroasa, apoi 2 linguri de nuca macinata si se lasa la rece. Separat, se freaca 2 pachete de unt pana iese zerul si se amesteca cu crema. Se adauga esenta de rom ( optional).
Se asambleaza astfel:
Primul blat, crema, al doilea blat, putina crema se lasa de pus deasupra, nuca de decor. Se da la rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu