Prajitura cu ciocolata in 3 culori
Varianta cu blat copt:
- 8 linguri mari de faina
- 3 linguri de zahar
- 1 galbenus de ou
- 100 g unt
- arome (dupa preferinta)
- un praf de sare.
Varianta cu blat din biscuiti Oreo
2 pachete de biscuiti (350g) din care scoatem crema. Se sfaramiteaza biscutitii destul de bine biscuitii, peste care turnam 100g unt topit, amestecam si compozitia o intindem in tava.
Crema
Pentru o tava mica (de pasca)
- ciocolata alba – 100g
- ciocolata cu lapte – 100g
- ciocolata amaruie (neagra) – 100g
(pentru a fi mai inalta prajitura, la prepararea
cremei se dubleaza cantitatile).
Se incalzeste fiecare tip de ciocolata la foc mic si se amesteca permanent astfel incat sa nu se prinda. La 100 g ciocolata punem peste 100g smantana grasa (cel putin 30%) sau mascarpone (sau combinat), 1 lingura de zahar si arome (esenta rom pentru ciocolata neagra si de vanilie pentru cea alba). Amestec cu un tel sa nu ramana bucati de ciocolata. Nu las sa devina fierbinte, ci caldut, cat sa se topesca ciocolata. Turnam in straturi peste blatul racit. Incep cu ciocolata neagra, apoi cea cu lapte, apoi cea alba. Dupa ce se raceste, o acopar cu folie si o las la frigider cateva ore, sau peste noapte.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu